Yvig | Café | Vårt kaffe
Vårt kaffe

Han var en av de första i Sverige att starta upp ett småskaligt rosteri för specialkaffe, när Lilla kafferosteriet blev verklighet våren 2005.

I dag har Filip Åkerblom också hunnit skapa internationella utbildningar för kafferostare och vara delaktig i att skriva reglerna för världsmästerskapen i kafferostning.

I rosteriet på Södra Bulltoftavägen rostas allt kaffe förhand i små gjutjärnsrostar för att få så jämn och stabil temperaturutveckling som möjligt under rostprocessen.  På Lilla Kafferosteriet jobbar man kontinuerligt med några av världens främsta kaffeexperter och söker ständigt efter de bästa kaffebönorna från de bästa plantagerna, allt för att utveckla såväl kaffe som kaffekultur. 

Fast det händer förstås också fortfarande att Filip Åkerblom hoppar in bakom disken i Lilla Kafferosteriets kafélokal på Baltzarsgatan och serverar kaffe. Och bara en vecka efter öppning kom han förbi och provbryggde espresso även hos oss här på Yvig, som har Åkerbloms starka och smakrika bistroblandning i kvarnen. 

Kreera web&design Logo