Yvig | Berättelser | Möt en av våra blomsterbönder
Möt en av våra blomsterbönder

När vi för ett år sedan hälsade på Lisa var det en höstdag i sitt esse. Vinden blåste friskt i trädkronornas rödorangea höstskrudar. Solen värmde på emellanåt och om man som Lisa bestämt tryckte spaden ner i jorden var det fortfarande alldeles lagom varmt med bara en underställströja.

Inte långt efter att Yvigs resa satte fart så började också @sotehus_blommor att ta form. Vi är mäkta imponerade och glada över att få bygga upp vår verksamhet i nära samarbete med denna fantastiska odling som växer fram mitt ute på den sydsvenska slätten. Här kommer yviga, närodlade snittblommor att titta upp när frostnätterna är förbi.

Den här oktoberdagen skulle de första tulpanlökarna ner i jorden. Copper image, Verona med sin magnifika rosform, polkalyckorna Happy generation och Estella Rijnveld. Jorden var nyplöjd och hästgödsel hade myllats ner tillsammans med biokol. Snart väntar en laddning med bokashi-kompost.
– I år testar jag många sorter som jag är nyfiken på. Och när lökarna planteras tätt så blir stjälkarna långa och ståtliga. Det kommer att bli vackert, säger Lisa.

Kreera web&design Logo